Hotell i Sunne

Sunnes hotell

Att bo på hotell känns extra lyxigt. I Sunne finns dessutom hotell med egna historier i en bygd fyllt av kultur. Sov gott och vakna utvilad på något av Sunnes hotell som alla ligger nära natur och sjö. Vill du lyxa till det lite och få tillgång till både spa, relax, pool och träning så finns här Selma Spa -Nordens första spa. I centrala Sunne finner du Broby Gästgivargård som ligger på kullerstensbelagda Långgatan. Några kilometer norrr om Sunne finner du Ulvsby herrgård där du bor du i vacker herrgårdsmiljö och Hotell Frykenstrand som förr var vilohem för kvinnor.

Bed & breakfast i Sunne

Sunnes Bed & breakfast

Känn dig varmt välkommen till ett hemtrevligt boende i Sunne. Att bo på Bed & Breakfast är lite som att komma hem till någon och värdarna här bjuder på gott värdskap och ser till att din vistelsen blir så trevlig som möjligt. Söker du boende i Sunne så finner du att dessa är inhysta såväl  herrgårdar som i den gamla Prostgården eller kanske i ett torp. Du vet också att de bjuder på en frukost, ofta baserad på lokala råvaror, och kanske en berättelse om kultur elelr naturupplevelser i närheten.

Camping i Sunne

Sunnes campingar

Att bo på en camping innebär ofta att komma lite närmre naturen. Tänk dig att vakna till fågelkvitter och att det första du ser när du  tittar ut är en glittrande sjö. Sunnes största camping ligger centralt och här har du också många andra aktiviteter såsom  vattenlek i vattenlandet Sunne Sommarland. På en camping kan du också lära känna husvagnsgrannar och nya kompisar från många olika länder.

Herrgård i Sunne

Sunnes herrgårdar

De värmländska herrgårdarna bär alla på sin egen unika historia. Många av dessa gårdar och historier inspirerade Selma Lagerlöf i hennes berättelser.  Det är inte kostigt att förstå att dessa hus och miljöer inbjuder till skapande och fantasier om tider som varit. Ulvsby Herrgård och Öjerviks gård -idag Ominne Hideaway och Helgeby herrrgård utgör platser för händelser i Selmas böcker. Idag erbjuder herrgårdarna trivsamt boende och värmländsk gästfriheten. Välkommen att ta del av historier och härliga atmosfärer.

Vandrarhem i Sunne

Sunnes Vandrarhem

Att bo på vandrarhem i Sunne är både enkelt och bekvämt. Alla Sunnes vandrarhem ligger naturnära och några av dem erbjuder vyer utöver omgivningarna så man häpnar över den värmländska "vackerheta". Som Berga Gård till exempel, där Fryken glittrar nedanför och skogshöjderna runtom ger ett storslaget intryck. Vandrarhemmen i Sunne erbjuder alla en fridfull atmosfär med möjlighet att vandra rakt ut i skogen för ett utforska en led eller kanske plocka bär och svamp.

Stugor & Rum i Sunne

Sunne Stugor & Rum

Hitta din egen stuga eller rum som du kan hyra i Sunne för en dag eller kanske för en vecka eller två. Här hittar du lätt något som passar dig, vinter som sommar, vår som höst. Det finns stugor i närheten av Sunne centrum, men också utanför tätorten mot Östra Ämtervik, Västra Ämtervik, Lysvik, Gräsmark och Rottneros.