SUNNE VANDRINGSVECKA

Upptäck Sunne till fots

Vi har vandrat i alla tider. Genom att vandra kan vi lyssna och dofta på skogen, vi kan höra fåglar och se ut över fantastiska vyer. Vill du inte gå på egen hand erbjuder vi i Sagolika Sunne vandringar med guide under Sunne Vandringsvecka. En vecka som ger dig en skön naturupplevelse och du får ta del av äkta värmländsk berättartradition. Under hela Sunne Vandringsvecka erbjuder flera boenden specialpaket.

Våra leder hjälper dig hitta guldkornen

Du kommer fram till en sjö och där vid näset kan du njuta av utsikten över sjön med kaffekoppen i hand. Utefter en annan led häpnar du över de vidsträckta vyerna som naturen bjuder på, du kan nästan se hela Fryksdalen på sina ställen. I Sagolika Sunne finns leder som ger dig sköna naturupplevelser och några av dem kommer att lära dig något nytt om svunna tider, som om gruvdriften som fanns här eller om Skogsfinnar som levde här.  Besöker du Sunne under Sunne Vandringsvecka erbjuds du guidning med berättelser från Sunne och Värmland i tillägg till det naturen bjuder på. 

“Hon hör de eviga skogarna susa över sig, där hon går. Hon rastar i finnens pörte och kolarens rishydda.”

- Selma Lagerlöf, ur Gösta Berlings saga

Boendepaket som passar alla

Under Sunne Vandringsvecka har vi boenden av olika slag som erbjuder logi . Här finner du de boendeanläggnignar som medverkar och erbjuder paket för vandring under vandringsveckan. Kanske vill du bo på herrgård och njuta av herrgårdens flärdfulla miljö, eller så föredrar du att bo på SPA med utsikt över Fryken eller så väljer du ett litet gemytligt och personligt  hotell eller Bed and Breakfast.  Vi har alternativen, du väljer. I alla paket ingår transport till lederna, guide och boende.

Kommer du i egen bil och är här för att vandra på egen hand finns det ytterligare boenden att välja bland.