3
aug
11
aug

Kulturveckan i Sunne 2019

Kulturveckan i Sunne en berättandets långdans.
4–11 augusti 2019 – med tjuvstart den 3 augusti
Kulturveckan i Sunne anordnas av STIFTELSEN SELMA LAGERLÖFS LITTERATURPRIS
Kulturveckan 2019
Kulturveckan i Sunne pågår 4-11 augusti 2019. Veckan bjuder på en blandning av barnteater, litteratur och berättarkvällar, föreläsningar, teater, musik, skrivarkurs och konstutställningar.

En kulturvecka i Sunne är åtta dagar.
Kulturveckans program omfattar ett mångfald av evenemang runt om i kommunen. Det finns så mycket Kultur att upptäcka och uppleva i vår kommun.

Årets pristagare av Selma Lagerlöfs litteraturpris är Kristina Sandberg. Priscermonin hålls lördag den 10 augusti kl.15.00 i Frykensalen, Sunne Bibliotek.
Selma Lagerlöfs litteraturpris delas ut av en stiftelse med samma namn. Den bildades i Sunne 1983 av Sunne kommun, dåvarande Hotell Selma Lagerlöf och Fryksdalens Sparbank. Huvudsponsor är Rottneros AB. Övriga sponsorer är Länsförsäkringar Värmland och företag i Fryksdalen. Region Värmland lämnar bidrag till marknadsföring och programverksamhet.

Stiftelsen kom till för att vidga informationen om Fryksdalen och lyfta fram de kulturella traditioner och miljöer som spelat en så stor roll inte minst i Selma Lagerlöfs och Göran Tunströms författarskap.
Stiftelsen leds av en styrelse. Ordförande är Tuula Dajén, Sunne.
Om stiftelsens uppdrag står det så här i stadgarna:
Stiftelsen avser att främja författarskap i Selma Lagerlöfs anda genom att dela ut ett litteraturpris till författare för ett eller flera verk på svenska språket. I anslutning till prisutdelningen genomförs Kulturveckan i Sunne som anordnas av stiftelsen.

Se program och mer info: http://www.kulturveckanisunne.se/index.php
INFO
Plats
Arrangör
Stiftelsen Selma Lagerlöfs litteraturpris
Box 301
686 26 Sunne
info@kulturveckanisunne.se
Namn
Sagolika Sunne
Adress
Kommun: Sunne
Tillbaka
Besök hemsida Boka här
Musik
Teater
Utställning

Tillfällen

2019-08-03 10:00 - 2019-08-11 20:00