Värmländska sagolika kulturupplevelser

Konst och kultur

Tänk dig en plats som inspirerat konstnärer, musiker och författare under lång tid. Tänk dig att platsen ligger mitt i Värmland med sjön Frykens glittrande vatten och med de djupa gröna skogarna som närmsta granne. Det är inte konstigare än så, att just den miljön varit gynnsam och god för kreativa människor. Tänk dig att platsen, som är Sunne, fortsätter att inspirera och ge besökare upplevelser inom konst och kultur.

Välkommen du också!

Kulturens kraft

Kultur berikar våra liv och genom dess uttryck kan vi förmedla tankar, känslor och iakttagelser på ett sätt som upplevs som spännande av andra människor. Kultur är för den vuxna vad leken är för barnet. Genom att begrunda andras uttryckssätt kan din egen kreativitet och lekfullhet lockas fram. Kulturen i Sunne är ständigt levande, men en stund i augusti får den extra tid och utrymme under den mycket uppskattade Kulturveckan. Välkommen att inspireras i Sagolika Sunne mitt i kulturlandskapet Värmland!

“Det högsta är att skåda Gud. Det näst högsta är att stå på Tossebergsklätten och se ut på denna värld”

- Göran Tunström

Värmländsk kultur

Kultur är dans, bildkonst, film, teater, litteratur och musik. Vi besöker gallerier, konstutställningar, konserter, hantverksbutiker, ateljéer och kulturmiljöer. Det flödar av kultur i Sunne. Allt sedan Selma Lagerlöfs tid, och före det, så har platsen inspirerat skapande och kreativa människor.